Amsterdam

WTC New Atrium, Amsterdam

WTC New Atrium, Amsterdam

Het WTC-gebouw aan de Zuidas van Amsterdam is het kantoorgebouw New Atrium uitgebreid met twee torens. Tussen de bestaande bouw en de nieuwbouw zijn twee nieuwe entreepartijen gerealiseerd. Kenmerkend voor de entreepartijen zijn de bijzondere dakconstructies. Op een raster van voornamelijk diagonaal lopende stalen balken zijn driezijdige glazen piramides geplaatst met daartussen bakgoten voor de waterafvoer. Het ingewikkelde samenspel van piramides en goten vroeg om op maatgemaakte oplossingen om waterdichte verbindingen te realiseren.

 

Het glazendak is uitgevoerd door Brakel Atmos uit Uden waarbij de piramides zijn beglaasd met isolerende beglazing. Om een waterdichte aansluiting te creëren zijn de glasplaten vastgezet met stalen strips welke zijn omkleed met HERTALAN® EPDM. Smalle EPDM stroken zijn hierbij aan de strips vastgezet welke vervolgens zijn vastgeschroefd in het dragende aluminium onderprofiel. EPDM is een afdichtingsmateriaal van synthetisch rubber dat UV en ozonbestendig en hierdoor een blijvende waterdichtheid kan garanderen. De verzinkte stalen goten bestaan uit een gelijkzijdige U-vorm met zijden van circa 225 mm welke aan de wanden is bekleed met platen PIR isolatie op de bodem met PIR platen. Als waterdichte afwerking heeft dakdekkersbedrijf Oranjedak daar overheen een HERTALAN® EPDM dakbedekking tweezijdig verlijmd met contactlijm. Als extra afdichting om binnendringen van water te voorkomen is deze bedekking doorgezet over de bovenkant van de gootisolatie en teruggevoerd tot aan de onderkant van het glassysteem.

Op maatgemaakte oplossing

Om de zeshoekige ontmoetingspunten van de goten snel en efficiënt in te werken hebben wij op maat gemaakte prefab EPDM verbindingsstukken gemaakt. Deze kant-en klare oplossingen hoeven alleen nog op de situatie per plekke aangebracht te worden. De maatvoering van de prefab verbindingsstukken zijn van de bouwtekening gehaald sluiten hierdoor perfect aan op de EPDM gootafwerking. Tijdens het productieproces worden EPDM stroken vervaardigd tot een 3-D eindproduct. Dit gebeurt via onze hot-bonding methode: de verbindingen worden door een speciale lastechniek gerealiseerd.

Toegepaste producten

06 Atrium Zuidas ©Ossip Min

Hoe kunnen we u helpen?

Bent u op zoek naar een deskundig advies en/of meer informatie? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld een specifieke toepassing? Wij helpen u graag op weg