Wassenaar

Museum Voorlinden, Wassenaar

Museum Voorlinden, Wassenaar

Het WTC-gebouw aan de Zuidas van Amsterdam is het kantoorgebouw New Atrium uitgebreid met twee torens. Tussen de bestaande bouw en de nieuwbouw zijn twee nieuwe entreepartijen gerealiseerd. Kenmerkend voor de entreepartijen zijn de bijzondere dakconstructies. Op een raster van voornamelijk diagonaal lopende stalen balken zijn driezijdige glazen piramides geplaatst met daartussen bakgoten voor de waterafvoer. Het ingewikkelde samenspel van piramides en goten vroeg om op maatgemaakte oplossingen om waterdichte verbindingen te realiseren.

In het midden van het dak zijn 484 glazen panelen geplaatst. Met deze panelen kan de hoeveelheid lichtinval per museumzaal worden geregeld. De panelen zijn geplaatst op een staalconstructie. Rondom het glazen dak is gekozen voor hertalan easy cover EPDM dakbedekking met een dikte van 2.0 mm en in in FR-kwaliteit (fire retardant). HERTALAN® levert met EASY COVER FR een EPDM dakbedekking die volledig voldoet aan de strenge eisen van vliegvuurbestendigheid conform de norm NEN6063.

Het glazendak is uitgevoerd door Brakel Atmos uit Uden waarbij de piramides zijn beglaasd met isolerende beglazing. Om een waterdichte aansluiting te creëren zijn de glasplaten vastgezet met stalen strips welke zijn omkleed met HERTALAN® EPDM. Smalle EPDM stroken zijn hierbij aan de strips vastgezet welke vervolgens zijn vastgeschroefd in het dragende aluminium onderprofiel. EPDM is een afdichtingsmateriaal van synthetisch rubber dat UV en ozonbestendig en hierdoor een blijvende waterdichtheid kan garanderen. De verzinkte stalen goten bestaan uit een gelijkzijdige U-vorm met zijden van circa 225 mm welke aan de wanden is bekleed met platen PIR isolatie op de bodem met PIR platen. Als waterdichte afwerking heeft dakdekkersbedrijf Oranjedak daar overheen een HERTALAN® EPDM dakbedekking tweezijdig verlijmd met contactlijm. Als extra afdichting om binnendringen van water te voorkomen is deze bedekking doorgezet over de bovenkant van de gootisolatie en teruggevoerd tot aan de onderkant van het glassysteem.

Vliegvuurbestendige EPDM dakbedekking, prefab toebehoren

Om het 3.600 m2 grote dakvlak zo efficiënt mogelijk in te werken is gekozen voor op maat gemaakte EPDM membranen. De EPDM dakbedekking is volledig verlijmd op de gecacheerde ondergrond. Het realiseren van een waterdichte aansluiting op de staalconstructie rondom het glazen dak was een bewerkelijke klus. Om deze lastige details snel, eenvoudig en efficiënt in te kunnen werken, heeft HERTALAN® verschillende op maat gemaakte EPDM toebehoren geproduceerd. Om geheel aan de wensen van de opdrachtgever te voldoen, zijn ook deze op maat gemaakte toebehoren vervaardigd uit onze FR-kwaliteit en een dikte van 2 mm.

Toegepaste producten

DSC01643 Min

Hoe kunnen we u helpen?

Bent u op zoek naar een deskundig advies en/of meer informatie? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld een specifieke toepassing? Wij helpen u graag op weg