Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

In onze vestiging in Kampen produceren wij duurzame rubberen EPDM systemen, o.m. onze HERTALAN EPDM daksystemen. Het spreekt dan ook voor zich dat wij MVO hoog in het vaandel hebben staan. 

Bij ons staat hierbij de te behalen milieuwinst voorop. Vaak wordt een onrendabele maatregel toch doorgevoerd als dit bijdraagt aan een zo duurzaam mogelijk productieproces. Zo zijn wij al meer dan 25 jaar bezig met het uitfaseren van grondstoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu en meer dan 20 jaar om het energieverbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Dit heeft er toe geleid dat wij ten opzichte van 2005 ons energieverbruik met meer dan 50% hebben verminderd. 

HERTALAN® is duurzaam

HERTALAN® EPDM daksystemen zijn KOMO gekeurd, DUBOkeur® gecertificeerd en hebben een gebruiksduur van 50 jaar, afgegeven in een verklaring van het gerenomeerde Duitse onderzoeksbureau SZK. 

Met het productieproces volledig in eigen beheer, met eigen laboratorium en een diversiteit aan kennis en personeel, hechten wij veel waarde aan onze ISO certificeringen ISO14001 (milieumanagement) en ISO9001 (kwaliteitsmanagement). Wij staan hierin open voor veranderingen en blijven hierin up-to-date door halfjaarlijkse controles. Naast deze certificeringen zijn wij samen met de De Nederlands Rubber- en Kunstofindustrie nauw betrokken met de invoering van ISO26000, de internationale norm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.  

Onze EPDM folie wordt samengesteld uit een mengsel van grondstoffen, waarin EPDM (synthetische rubber) en roet de primaire ingrediënten zijn. Grondstoffen die wij extern betrekken komen hoofdzakelijk uit Europa en de Verenigde Staten en vallen daardoor onder E.U.- en US-regelgeving. Wij hechten er veel waarde aan dat onze toeleveranciers ISO14001 en ISO9001 gecertificeerd zijn en/of deelnemen aan Responsible Care. 

M.V.O. binnen CARLISLE® Construction Materials

Binnen ons moederbedrijf CARLISLE® Construction Materials is MVO al heel lang een vast onderdeel van het gedachtegoed. Nog voordat MVO bij velen op de agenda is gekomen, had het al een prominente rol binnen onze dagelijkse bedrijfsvoering.  

Wij vinden het belangrijk dat wij als organisatie om te ondernemen op een manier die een positieve impact op onze omgeving centraal zet. Om dit te bereiken voelen wij ons verplicht om onze footprint op deze aarde zo gering mogelijk te houden en een positieve bijdrage te leveren aan onze samenleving.

 

MVO keurmerk

ISO26000 M.V.O. Keurmerk

Om onszelf hierin uit te dagen en te blijven verbeteren, laten wij ons MVO-beleid jaarlijks door een externe partij beoordelen conform de ISO-26000 toetsing.  

Als gevolg hiervan hebben in 2020 het MVO-keurmerk in ontvangst mogen nemen. Het keurmerk is gebaseerd op de internationale ISO-26000 norm en wordt uitgereikt aan bedrijven en organisaties die op een maatschappelijke en duurzame wijze met hun bedrijfsvoering omgaan. 

Meer weten over MVO bij Carlisle Construction Materials B.V.? Lees hier verder op de website van CCM B.V.

Header Duurzaam Bouwen 1170X270

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze activiteiten op het gebied van M.V.O? Wij beantwoorden graag uw vragen!