De ideale afwerking voor houten bak- en kilgoten

Een kwalitatieve gootbekleding verlengt de levensduur van een dak- of kilgoot aanzienlijk. Wanneer gezocht wordt naar een goede gootbekleding dan biedt EPDM veel voordelen.

Door een bestaande of nieuwe goot te bekleden met EPDM folie wordt de goot voorzien van een oersterke beschermlaag. Deze beschermlaag voorkomt dat de goot kan worden aangetast door stilstaand water of andere milieu-invloeden.  Dankzij de extreem lange gebruiksduur gaat het ook nog eens langer mee dan de meeste zinken en kunststof dakgoten. Dit maakt EPDM te allen tijde een slimme keuze.

Met HERTALAN® EASY STICK GS is het afwerken en bekleden van nieuwe en renoveren van bestaande goten, simpeler dan ooit. Deze EPDM-bekleding, voorzien van een zelfklevende butyl onderlaag en tussenliggende glasvezel wapening, is eenvoudig in elke vorm te modelleren en maakt de goot waterdicht en weerbestendig voor de eerstkomende decennia. Verwijder de release liner en plak de butyl kleeflaag op de houten of zinken goot en kijk er nooit meer naar om. EPDM houdt de goot voor de rest van zijn levensduur dicht.

Wind, regen, ozon en UV krijgen geen vat op de EPDM-toplaag. Het elastomeer barst niet en houdt zijn elasticiteit ook na jarenlang gebruik. Ook voor renovatie van oude, lekke bak- of kilgoten is HERTALAN® EASY STICK GS het aangewezen product. En omdat EPDM niet uitloogt op het hemelwater is het ecovriendelijker dan zink of een bitumenproduct.

 

Waarom EPDM in dakgoten?

De EPDM stroken op rol hebben een lengte van 20 meter, de breedtemaat varieert van 100 tot 1400 mm. De meest gangbare maten zijn uit voorraad leverbaar. Daarnaast zijn er ook prefab hemelwaterafvoeren voor een complete en waterdichte afwerking. Hiermee kunnen alle soorten dakgoten heel eenvoudig volledig water- en luchtdicht worden bekleed. Zowel bij nieuwbouw als bij het repareren of vervangen van bestaande dakgoten biedt HERTALAN® EPDM uitkomst.

Wat is EPDM eigenlijk?

EPDM is een synthetisch rubber met unieke producteigenschappen. Zo heeft EPDM bijvoorbeeld een hoge elasticiteit, tot maar liefst 400% en het behoudt zijn elasticiteit binnen een groot temperatuurbereik, namelijk van -35°C tot +120°C. EPDM is bovendien bestand tegen de inwerking van veel basen, zuren en zouten, alleen aardolieproducten kunnen het materiaal aantasten. EPDM is bestand tegen uv-straling en ozon. Het materiaal vraagt heel weinig onderhoud en kent een lange levensduur.

Zelfs onder extreme (weers)omstandigheden gaat EPDM minimaal 50 jaar mee. Hierdoor - én omdat EPDM niet uitdroogt - is het een ecologisch verantwoord materiaal.

Hertalan EPDM Gootafdichting

Hoe kunnen we u helpen?

Bent u op zoek naar een deskundig advies en/of meer informatie? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld een specifieke toepassing? Wij helpen u graag op weg!