EPDM in dakgoten - een kwalitatieve gootafdichting

De toepassing van EPDM in dakgoten is een vakgebied dat meer en meer in focus komt te liggen bij de aannemer en timmerman. Een zeer eenvoudige manier om een houten bakgoot of kilgoot snel waterdicht tijdens de bouw af te dichten. Vooral in de woningbouw worden houten gootconstructies nogal eens te lang open gelaten, waardoor hemelwater alsnog door de constructie de bouwlocatie binnendringt. Vaak wordt er dan nog traditioneel gedacht en later het probleem verholpen. EPDM is in dit geval uitermate geschikt om direct mee te nemen in dat bouwdeel.

Dit kan prefab zijn voordat de goot wordt ingehangen, of direct na aanbreng van beplating. Dit aanbrengen is geen lastige klus en is met bijvoorbeeld onze HERTALAN® EASY STICK GS zeer snel gedaan. Vaak is er niet eens een primer voor nodig.

Lees meer

EPDM geschikt in dakgoten van zowel nieuwbouw als renovatie

EPDM folie is lucht- en waterdicht, bovendien is het een licht materiaal dat zich gemakkelijk laat verwerken. Met een speciale contactlijm of een sealer kan EPDM op vrijwel elke ondergrond gelijmd worden, dus ook in dakgoten. EPDM is met al zijn gunstige eigenschappen een ideale binnenbekleding voor dakgoten. Het beschermt de dakgoot tegen vocht en andere elementen en verlengt daarmee de levensduur van de dakgoot.

Bovendien kan de vochtkerende kwaliteit van EPDM worden ingezet om bij bijvoorbeeld zinken dakgoten de condens - die vooral 's nachts ontstaat - tegen te houden. Dit is vooral belangrijk bij de zogenoemde kilgoten - de gezamenlijke goot tussen twee hellende daken - en bij goten die deels op een muur liggen. Het volledig inpakken van de goot met EPDM folie voorkomt dat condensvocht in de muur trekt. Daarnaast zijn er ook prefab hemelwaterafvoeren voor een complete en waterdichte afwerking. Hiermee kunnen alle soorten dakgoten heel eenvoudig volledig water- en luchtdicht worden bekleed. Zowel bij nieuwbouw als bij het repareren of vervangen van bestaande dakgoten biedt HERTALAN® EPDM uitkomst.

Bekijk in de onderstaande video hoe eenvoudig het is om een bestaande goot te renoveren met onze zelfklevende EPDM stroken.

Hertalan EPDM Gootafdichting

Hoe kunnen we u helpen?

Bent u op zoek naar een deskundig advies en/of meer informatie? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld een specifieke toepassing? Wij helpen u graag op weg