Prefab/Modulair bouwen met EPDM

Prefab bouwen is bezig met een opmars in Nederland. Er wordt steeds meer geprefabriceerd als gevolg van steeds kortere doorlooptijden, beperkte ruimte bij binnenstedelijke (hoogbouw)projecten en een tekort aan ‘handjes’. Uit voorspellingen blijkt dat deze ontwikkeling geen “trend” is, noodzakelijk is om aan de toekomstige vraag te voldoen. Zo heeft het CBS berekend dat het merendeel van de Nederlandse bevolking straks in de vijf grote steden zal wonen, waarbij we nu al achterlopen op de woningbouw doelstellingen. Dat betekent dat er de komende jaren nog meer gebouwd moet worden op locaties waar de ruimte vaak beperkt is. 

Bij prefab bouwen worden complete onderdelen van een gebouw in (gecontroleerde) fabrieksomstandigheden geprefabriceerd. Complete onderdelen zoals bijv. gevels inclusief kozijnen, beglazing en steenstrips worden compleet naar een bouwplaats gebracht en daar als “legostenen” in elkaar gezet.

Maar hoe maken we de talrijke aansluitingen hierbij lucht- en waterdicht en brandveilig? Onze prefab EPDM oplossingen bieden hierbij uitkomst!

 

Waarom prefab bouwen?

Prefab bouwen is een manier van bouwen waar de risico`s en hiermee de kans op faalkosten zo veel mogelijk worde uitgesloten. Bij traditionele bouwmethoden gebeurt de assemblage op de bouwplaats. Tijdens deze assemblage zijn er een aantal onzekere factoren wat de eindkwaliteit kan beïnvloeden. Denk hierbij aan de weersomstandigheden, de kundigheid van de vakman en de beschikbaarheid en capaciteit van de mensen op de bouwplaats.

Bij prefab bouwen worden deze onzekerheden geminimaliseerd. Onder gecontroleerde worden complete bouwdelen geprefabriceerd en aan een kwaliteitscontrole onderworpen. Afhankelijk van type prefab bouw kunnen bouwkundige aansluitingen ook beter op elkaar voorbereid zijn en op elkaar aangepast.

20200812 104253 Edit Min

Hoe kunnen we u helpen?

Bent u op zoek naar een deskundig advies en/of meer informatie? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld een specifieke toepassing? Wij helpen u graag op weg!