EPDM gevelafdichting; luchtdichte aansluitingen in een handomdraai

Om te kunnen voldoen aan alle eisen aangaande BENG speelt luchtdicht bouwen een bepalende rol. Om luchtdicht te kunnen bouwen, moeten we terug naar de basis. In de meest ideale situatie betekent dit terug naar de ontwerptafel, maar in de praktijk is de basis voor luchtdichte en vochtwerende aansluitingen vaak terug te leiden naar de aansluitingen in de gebouwschil. Deze aansluitingen blijken vaak de kritische punten welke bepalen in hoeverre een gebouw luchtdicht is én dus uiteindelijk kan voldoen aan de BENG-eis.

Onder invloed van veranderende gebruiksfuncties van gebouwen verandert ook het belang van een kwalitatieve gevelafdichting. Actuele thema`s als prefab bouwen, hoogbouw en meervoudig ruimtegebruik leiden tot steeds meer cruciale aansluitingen in de gevel. Onze EPDM producten bieden hierbij een helpende hand.  

Lees meer

EPDM als waterkering in de gevel

Om schade aan bouwconstructies te voorkomen is het van belang om een degelijke waterkering in de gevel aan te brengen. Om optrekkend vocht, condens en insijpelen van water te voorkomen, dienen voegen en naden worden afgedicht en waterdichte aansluitingen in gevels en gebouwen gerealiseerd worden. Meer en meer wordt daarvoor onze waterkerende folie gebruikt: EPDM folie. Bijvoorbeeld bij afdichting rond kozijnen en afdichting van spouwmuren (als duurzaam alternatief op loodslabben) wordt dit hoogwaardige materiaal gebruikt.

Header Vervolgpagina's Gevel_1

Hoe kunnen we u helpen?

Bent u op zoek naar een deskundig advies en/of meer informatie? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld een specifieke toepassing? Wij helpen u graag op weg!