Dakafdichting voor platte en lichthellende daken

EPDM dakbedekking wordt steeds vaker gekozen als dakafdichting bij platte daken en lichthellende daken. EPDM dakbedekking is hierbij geschikt voor alle dakopbouwen en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor specifieke toepassingen, zowel voor nieuwbouw als renovatie.

EPDM is een synthetisch rubber dat sinds de jaren zestig van de vorige eeuw wordt geproduceerd en zich door de jaren heen ruimschoots heeft bewezen. Net als natuurlijk rubber heeft EPDM folie unieke producteigenschappen waardoor het ideaal is als dakbedekking. Zo is het blijvend elastisch en bestand tegen temperaturen van -35°C tot +120°C. De folie is bovendien brandveilig en bestand tegen vliegvuur, wat in Nederland een vereiste is.

Waarom kiezen voor EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking wordt al meer dan 50 jaar toegepast als dakbedekking en heeft zich in al die tijd bewezen als een kwalitatief hoogwaardige dakbedekking. Ten opzichte van traditionele dakbedekkingen biedt EPDM dakbedekking unieke voordelen. EPDM is relatief gezien veel goedkoper dan traditionele daksystemen. Zo heeft EPDM dakbedekking een gebruiksduur van minimaal vijftig jaar (SKZ-studie 2001), komt het in aanmerking voor een aantrekkelijke subsidie en is het onderhoudsarm.

Ook voor de dakdekker biedt EPDM voordelen. EPDM dakbedekking is lichtgewicht, wordt toegepast in een éénlaags systeem en de verwerking ervan kenmerkt zich in eenvoud, zonder open vuur. 

 Eenvoudige en veilige verwerking zonder open vuur
 Uitzonderlijke prestaties op het gebied van duurzaamheid 
 Bewezen gebruiksduur van méér dan 50 jaar
 Onderhoudsarm
✓ Toepasbaar in een circulair systeem

 

Het juiste product voor uw toepassing

Onze EPDM dakbedekking is verkrijgbaar als prefab membranen of als losse rollen. Een EPDM membraan is een fabrieksmatig geproduceerd vel, waarbij de dakbanen onder gecontroleerde omstandigheden tijdens het productieproces met elkaar worden verbonden. Het resultaat is een groot EPDM vel waarmee de meeste daken in één keer kunnen worden afgedicht. Het grote voordeel is dat er tijdens de verwerking nauwelijks naadverbindingen gerealiseerd hoeven te worden en zijn er minder handelingen op het dak nodig. Dit leidt tot een efficiënte verwerkingsmethode, wat een aanzienlijke besparing oplevert in manuren.

EPDM dakbanen ontwikkeld voor professionele verwerkers welke zijn voorkeur geeft aan het werken vanuit dakbanen. Tijdens het productieproces voorzien we de banen van een UV-bestendige, groene EW lasstrook, waardoor er tijdens de verwerking een waterdichte verbinding ontstaat.

Duurzame dakbedekking

Duurzame dakbedekkingHet spreekt voor zich dat ook de bouwwereld krijgt in toenemende mate krijgt te maken met eisen op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en milieu. Ook hier biedt EPDM dakbedekking uitkomst. EPDM folie is van nature uiterst duurzaam en bevat geen chloor, weekmakers of andere schadelijk stoffen welke uit het materiaal treden.

Gedurende de gebruiksduur van meer dan 50 jaar is onze EPDM dakbedekking is onze EPDM dakbedekking blijvend elastisch, recyclebaar en onderhoudsarm. Om deze en andere redenen noemt het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) EPDM de beste keuze binnen het aanbod van daksystemen.

DSC00867 Small

Meer informatie?

Maak hieronder uw keuze en ontdek onze EPDM dakbedekking