Luchtdicht bouwen met EPDM

EPDM biedt een 100% vocht- en luchtdichte afwerking. Luchtdicht bouwen wordt steeds belangrijker in de bouw. Sterker nog, door de aangescherpte eisen op het gebied van EPC normering wordt luchtdicht bouwen steeds meer de standaard. De doelstellingen van het Rijk zijn ambitieus: zo moeten alle nieuwbouw woningen bijnaenergie neutraal (BENG) gebouwd worden. Om aan deze doelstelling te kunnen voldoen, biedt EPDM u de helpende hand!

Uw hele pand luchtdicht afwerken met EPDM folie

Voor luchtdicht bouwen kiest u voor EPDM. EPDM stroken bieden het uitgangspunt voor de juiste afdichting in elk type gevel. De EPDM stroken zijn geschikt voor nagenoeg elke ondergrond, dankzij het schone en ruwe oppervlak van onze EPDM stroken. 

De stroken hebben een breed toepassingsgebied, denk hierbij aan DPC-toepassingen in spouwmuren, rondom kozijnen en in vliesgevels.

  In deze vliesgevelconstructies plaatst u de EPDM stroken tussen het prefab gevelelement en de aansluiting op de gevel.
  Bij houten en aluminium kozijnen past u de stroken los toe, of als volledig geprefabriceerde kaders.
  In spouwmuurconstructies en dakkapellen zijn onze stroken het betere alternatief voor loodslabbes.

Ontdek de eigenschappen van EPDM stroken

De bouwwereld is niet vaak het toneel van grote veranderingen. Traditionele producten als bitumen kunnen lange tijd de markt aanvoeren, ondanks bewezen betere alternatieven. EPDM stroken is zo`n alternatief, dat de laatste jaren flink aan terrein wint. Een greep uit de voordelen van EPDM stroken:

✓ U beschermt dakgoten, spouwmuurconstructies, doorvoeren en kozijnen tegen lekkage en vochtindringen en voorkomt warmteverlies vanuit het gebouw.
✓ EPDM stroken kunt u nagenoeg op elke ondergrond fixeren en hebben een zeer lange levensduur.
✓ EPDM is UV bestendig, langdurig flexibel, recyclebaar en onderling te verkleven.
✓ Flexibel en gemak in verwerking.
✓ Lichtgewicht