Bitumen dakbedekking of EPDM dakbedekking?

Kies ik nou voor Bitumen of voor EPDM dakbedekking? De grootste tegenhanger van EPDM dakbedekking is nog altijd de -traditionele- bitumen dakbedekking. Een prima product, maar qua levensduur, kwaliteit, duurzaamheid en prijs kan het allang niet meer tegen EPDM folie producten op.

EPDM dakbedekking is qua prijs aantrekkelijker dan de traditionele bitumen dakbedekking doordat EPDM dakbedekking veel langer meegaat. Daarnaast past EPDM folie perfect in deze tijd waar alles steeds groener en duurzamer moet worden. Laat u overtuigen; een kleine greep uit de eigenschappen van beide dakbedekkingsproducten:

 

EPDM Dakbedekking

✓ Verwachte levensduur >50 jaar (SKZ 2001)
 Van nature UV- OZON bestendig
✓ Snelle verwerking door prefab membranen
Lichtgewicht systeem (1,2 – 1,5 mm dik)
 Eénlaags flexibel systeem, aangebracht zonder open vuur

Bitumen Dakbedekking

Verwachte levensduur max. 25 - 35 jaar
X Bitumen verhardt onder invloed van weer, wind, UV en ozon
X Veroudert en craquleert na verloop van tijd
Eerste laag max. 3mm. en toplaag 4 á 5 mm

X Meerlaags systeem, aangebracht met open vuur

Circulaire inzetbaarheid

Bij traditionele bitumen dakbedekkingen is demontage niet eenvoudig en het scheiden van de materialen is tijdrovend en kostbaar. Hoogwaardig hergebruik is daarom vaak lastig. Bij EPDM dakbedekking ligt dit beduidend anders.

EPDM dakbedekking staat al bekend om zijn duurzame karakter en ook op het gebied van hergebruik en circulaire inzetbaarheid biedt het nu een onderscheidend voordeel.

 

HERTALAN® EPDM Inductiesysteem

Het HERTALAN® EPDM Inductiesysteem is een innovatief dakbedekkingsysteem voor de mechanische bevestiging van HERTALAN® EASY COVER membranen, zonder hierbij de EPDM dakbedekking te perforeren.

Het is een compleet systeem, waarbij de EPDM dakbedekking aan de dakisolatie wordt bevestigd en de dakisolatie aan de onderconstructie wordt vastgezet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale drukverdeelplaatjes, waarbij de bevestiging plaatsvindt op basis van inductie. Deze bevestigingsmethode maakt de EPDM dakbedekking demontabel is en hierdoor weer opnieuw te gebruiken.

Circulaire epdm dakbedekking